Založ si blog

Matovičove mafiánske bohatstvo

Údajné zdieranie zamestnancov, krátenie daní a poistného, zneužívanie štátnych dotácií štvorčlennej politickej strany na súkromne účely a neumožnenie obyčajným ľudom stať sa členmi tejto strany sú len zlomkom z aktivít Igora Matoviča. Účtovné machinácie v rodinnej firme Matovičovcov, na ktorú je jej zakladateľ podľa vlastných slov hrdý, sa odhadujú na minimálne 2 milióny 670 tisíc eur (2 670 000 €). Podozrivé stopenie viac ako 2 a pol milióna eur cez opravnú položku súvisí s firmou Bzzik, s. r. o., ktorá (určite len náhodou) sídli na tej istej adrese ako Regionpress. Treba uznať, že Igor Matovič je skutočný lokálpatriot, pretože Matovičova rodinná firma si priamo v Trnave vytvorila dcérsku schránku Bzzik, v ktorej vlastní 85% podiel Regionpress a 5% Radoslav Gloznek (konateľ Regionpressu). Netreba ísť ani na Cyprus či Belize. Doma je doma a Igor veľmi dobre vie, ako to doma chodí. Bravoo.

To, čo zatiaľ nevieme my ostatní, sú podrobnosti vzťahov rodinných firiem Matovičovcov. Presnejšie nevieme, či dcérska firma tuneluje materskú alebo naopak?!  Iné vysvetlenie by sa hľadalo len veľmi ťažko – je to buď, alebo. Pravdepodobnejšia je však prvá možnosť. Igor Matovič sa hrdo hlási len k materskej firme, o dcére Bzzik sa však svojim voličom akosi zabudol zmieniť. Práve vďaka tejto dcérskej firme si v najbližších rokoch môže Regionpress znižovať základ dane. Už len v roku 2014 si ho mohol znížiť o úctyhodných 200 000 euro.  Na začiatok to máme celkom peknú zbierku “ mafiánskych praktik „, čo poviete?

Odhadovaný majetok rodiny Matovičovcov, cca 25 mil EUR, vyvoláva opodstatnené otázky o pôvode tohto rozprávkového majetku. Najmä, keď je väčšia časť majetku reálne v „cashi“ na bežnom účte, či už pani manželky, alebo na Matovičovom účte, alebo na účte jeho hnutia 4 obyčajných ľudí, ak rátame aj to. Áno, poslancov ma síce OĽaNO viac, aj ľudí na kandidátke môže mať dokonca 150, ale tých potrebuje len na to, aby mohol legitímne vytiahnuť zo štátu ďalšie „cash“ peniaze na činnosť. V skutočnosti si ich však v neznámom pomere rozdelia len štyria ľudia vrátane Igora Matoviča. Toto je celý biznis plán aj program politického hnutia OĽaNO dokopy. A brýzgať na každého, kto ide okolo. Len tak pre istotu, aby sa náhodou neupriamila pozornosť verejnosti na jeho aktivity.

 

Teraz sa určite pýtate, či mám pre svoje tvrdenia aj dôkazy. Odkiaľ vôbec mám takéto informácie? Sú podložené? Neuveriteľne bohatstvo obyčajnej rodinky z Trnavy, americký sen v ich podaní, bude ešte dlho predmetom rôznych polemík. Áno , firma Regionpress platila aj veľmi slušné dane, aj poistné štátu platila. Otázkou však ostáva, aký je rozdiel medzi tým, čo reálne zaplatili a tým, čo podľa zákona mali zaplatiť. Teda o koľko „krátili základ dane a poistného“ a koľko má pán Matovič doma „cashu“ za inzercie, ktoré predáva na čierno alebo, ako on rád hovorí, „na drevo „. Alebo je ten „cash“ na účte manželky?

 

Tieto informácie nemám ešte overené (ani mať nebudem, nemám totiž súkromnú tajnú ani finančnú políciu ani nič podobné). Prišli mi – ako inak – z neznámeho čísla a ja ako „ctihodný občan“ mám morálnu povinnosť posunúť ich na posúdenie verejnosti a nech si už orgány činné trestne v konaní s nimi naložia, ako uznajú za vhodné. Aj doktor Čižnár a vlastne aj chlapci z NAKA (pretože majetok cca 25 miliónov je tuším viac ako 8 miliónov – to len na vysvetlenie pre Igorova Matoviča, ktorý nevedel pochopiť, prečo je jeho rodinná firma zaujímavá práve pre útvar NAKA). Myslím však, že im netreba príbeh aktivít Matovičovcov a ich firiem zvlášť vysvetľovať. Veľmi dobre vedia, o čom tu píšem a mali veeeľmi veľa dôvodov na stredajšiu návštevu Regionpressu.

V informácii, ktorá mi bola anonymne doručená, stojí:

  1. Súkromný účet Pavlína Matovičová: Zostatok na bežnom účte k aprílu 2015 : 17 500 376,00 EUR

Za takéto zostatky na bežných účtoch by sa nehanbili ani naši oligarchovia typu Brhel, Široký, Poór, Rezešovci či rodina Vladimíra Mečiara. Pre tých, ktorí majú problém s prečítaním toho závratného čísla, je to niečo cez 17,5 mil EUR a v starej mene niečo okolo 527 miliónov 205 tisíc korún. Tých 376 EUR tam v prepočte chýba – hmmm ,bežná fľaša červeného vína našich oligarchov. To som im odpustil.

Áno, nám všetkým – naozaj obyčajným ľuďom – by stačila rezerva na bežnom účte tých 205 tis korún / cca 6 804 EUR. Hlavne teraz by to určite bodlo každému. Priemerný dlh každého Slováka sa totiž odhaduje okolo 5000 EUR. A s tými sedemnástimi miliónmi by sme sa napríklad mohli zahrať na šéfov typu „Kurvahošigutntág“. Kúpili by sme si každý svojho pštrosa, 5 párov obľúbených teplákov, nejaký autobus, kolotoč a aspoň troch spoločníkov do svojho sveta a nazvali by sme si to každý po svojom. Niekto club, iný združenie, niekto hnutie.
Za seba už len toľko, že ja by som si kúpil Ferrari na leto (s klímou a navigačným), vlastný Jet na rýchle presuny na Azúrové pobrežie a Dalmáciu (s barom a wc na palube) a kartón obľúbeného červeného. Ale o tom ja môžem iba snívať a mastiť ďalej do práce za „pánbohzaplať“ 750 netto. No čo už. Mal som sa lepšie učiť. Ale aspoň mi nehrozia problémy, ktoré teraz musí riešiť Igor Matovič. Darmo, mafiánska história sa opakuje. Aj Al Capone padol na daňovej kontrole. Týmito slovami by som ukončil svoj krátky príspevok na otvorenie očí tým, ktorí ešte stále v kútiku duše veria, že Igor Matovič je naozaj len obyčajný človek a v podstate to myslí čestne. A všetkým vám sľubujem, že sa už ďalej nebudem hrať na detektíva Orieška a vyšetrovať, či sú informácie, ktoré som dostal bezchybné. Nechám to na políciu a prokuratúru, veď nakoniec, oni sú za to platení – z našich daní, dokonca aj z daní Regionpressu – aj keď boli zrejme menšie ako mali byť 🙂

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Štatistiky blogu

Počet článkov: 1
Celková čítanosť: 10213x
Priemerná čítanosť článkov: 10213x

Autor blogu

Kategórie

Archív